Tilalle valmistui vuonna 2005 rakennus, jossa on iso pihattotalli. Pihatto on mitoitettu 10 hevoselle. Pihatossa on talvikaudella tarjolla täyshoitopaikkoja edelliskesänä syntyneille varsoille. Talvella pihatossa asustavat 0,5-1 –vuotiaat varsat, jotka siirtyvät keväällä ajo-opetukseen, omistajiensa talleille tai kesälaitumille. Varsapihattokausi kestää pääsääntöisesti huhtikuun loppuun.

Varsapihatossa on avara, noin 110m² kokoinen makuuhalli, jossa käytetään kuivikkeena turvepatjaa ja sen päällä paksua olkikerrosta. Pihattohallissa varsat syövät väkirehunsa kytkettyinä jokainen omalle ruokakupilleen. Hallissa on myös kaksi vesipistettä, jossa varsat saavat juoda lämmitettävästä uimurikupista esilämmitettyä vettä. Pihattohallissa varsojen käytössä on myös nuolukivi.

Pihaton yhteydessä on hoitokarsina, johon varsat otetaan yksitellen harjattavaksi, kavioiden hoitoon sekä loishäätöä tai muuta hoitoa varten. Samalla varsat oppivat normaaleja hoitokäytäntöjä ja käsittelyä, kuten kahdelta puolelta sidottuna seisomista, laumasta erossa olemista ja muita ”varsakoulun” asioita. Hoitokarsina on varustettu myös ruokakupilla ja vesiautomaatilla, joten sitä voidaan tarvittaessa käyttää vaikkapa sairaskarsinana.

Pihattorakennuksessa on myös ihmisten sosiaalitilat: kahvihuone, wc sekä valjashuone, josta on ikkuna niin pihattohalliin kuin hoitokarsinaankin. Tarvittaessa hoitaja voi tarkkailla pihattohallin tapahtumia ikkunasta varsojen touhuja häiritsemättä. Pihattotarha on iso hiekkapohjainen alue, jonka pohja pysyy kurakeleilläkin melko kuivana. Tarha-alue on hieman kumpuilevaa, loivaa rinnettä, jossa varsat sopivat kirmailemaan isoja kierroksia. Tarhassa on myös katettu heinäkioski, jossa pyöröpaalina tarjottu heinä pysyy sateelta suojassa. Varsat puolestaan saavat luontaista liikuntaa myös liikkuessaan ruokintapaikkojen välillä.

Varsapihaton täysihoitomaksuun kuuluu tallipaikka pihattotallissa, ruokinta laadukkailla rehuilla, asiantunteva hoito ja käsittely, kavioiden hoito (raspaus/vuolu), säännöllinen loishäätö ja omistajan haluamat rokotukset (lääkeaineet tai eläinlääkärin kulut laskutetaan erikseen). Täysihoitomaksu kaudella 2018-2019 on 329€ sisältäen arvonlisäveron 24%.

Kuvassa oikealla: Pihattoelämä antaa hyvät eväät tulevaisuuden koitoksiin. Tästä varsasta kehittyi Pikkukunkku –kilpailun voittaja 2010, SE-ori Tähen Ponkaus 24,0ake. Katso myös Ponkauksen kasvattajan  Rautiaisen tallin kotisivut