Erosen hevostilalla harjoitetaan monipuolisesti hevostaloutta sekä heinänviljelyä ja metsätaloutta. Hevostilan päätoiminnot keskittyvät kesäaikaan oriasematoimintaan ja talvella varsojen kasvatukseen ja hoitoon pihattotallissa. Lisäksi hevostilallamme harjoitetaan pienimuotoisesti ravivalmennusta ja varsojen ajo-opetusta.


Ravivalmennus tapahtuu pääosin tilan omilla mailla. Käytössä on tilaa ympäröivillä pelloilla kulkeva valmennusreitti, josta kumpuileva maasto tekee vaihtelevan erikokoisine mäkineen ja mutkineen. Metsissä kulkee ratsastuspolkuja.

Tilamme lähellä sijaitsee Hammasjärvi, jossa talvisaikaan käydään ajamassa hiittejä tai ratsastamassa laukkavetoja ”hyvän jään aikaan”. Omilla maillamme on myös metsäautotie, jossa on mahdollista ajaa mäkihiittejä. Ratahiitit käymme ajamassa Joensuun raviradalla, jonne on matkaa noin 25 kilometriä.

Tilallamme viljellään heinää, josta osa tehdään latokuivattuna pienpaaliheinänä ja osa esikuivattuina pyöröpaaleina. Heinästä suurin osa tulee omaan käyttöön.